2022-04-21
地址-Bakehouse (尖沙咀)尖沙咀漢口道44號地下有日出開尖咀做野,經過呢間野,先知原來尖咀開左分店,咁我都唔執輸,排下隊,拎返屋企用氣炸鍋翻熱當下午茶食都幾好。💋酸種蛋撻,呢個我想試好耐了,難得出城當然唔會放過呢個機會啦,呢個撻外層酥皮酥脆內軟,食落好香牛油味,又鬆化,裡面蛋部份食落好CREAMY,蛋味香濃,又帶點奶香味,真係好想食多粒呢!💋鹹蛋菠蘿包,原本都唔知有呢個包,係排隊期間聽到有職員向前人介紹,所以我都唔執輸買返個黎食下,食落個皮好脆身,都食得出鹹蛋味,出奇地同個包又幾夾,鹹鹹甜甜咁,正。💋肉桂卷,呢個已經係第二次食了,佢今次都係水準依然,未食之前已經聞到好香肉桂味,食落味道出眾,配埋面層白色的糖霜,味道甜甜地,好正。💋朱古力冬甩,呢個係臨比錢時見到佢係我面前得返一件,好孤單咁,好啦,就買埋你讓你地係胃中相聚啦(笑),呢個咬落實淨得黎都算鬆軟,配埋朱古力醬表層,雖然邪惡,但味道一流。
尖沙咀漢口道44號地下