2022-07-15 82 views
嚐糖係一間以學校做主題既糖水舖,唔止淨係食糖水,仲有少少回到校園感受上堂既感覺,先有功課簿做menu,入面重有不同既科目、家長教師會等等,單單menu已經可以慢慢欣賞🙃坐既枱櫈都係以前中學課室既款式,再望下重有locker有教員室,好有心思。🍡今次叫左台式芋圓科既花蓮仙草凍,仙草凍黎講真係唔夠過江龍整得咁滑嘟嘟”sir”落嚟咁滑,係比較實淨,但有食出有仙草味,而且唔甜,相反紅豆🫘、杳芋都好甜,一定要溝勻去先好食,整體ok。🍧另外重有暗戀阿里山,其實就係牛奶🥛綿綿冰配上杳芋、小芋圓等。綿綿凍係十分之牛奶,而杳芋同樣係甜,對我黎講單食搞唔掂,所以一定要一齊食🤭小芋圓同芋圓口感都唔錯。