2019-09-21 216 views
今日好有興致同朋友上左山頂,坐住登山纜車悠悠閒咁,但係可惜我地唔記得食左野先上,唯有去山頂食餐好既啦~我同朋友都係好鍾意食肉,特別係牛肉既人,兩個見到間寫住「Steak」字既就走左過去間鋪要行上樓梯,樓梯口光鮮亮麗,而且木製的裝潢特別有簡樸的感覺,整體俾我地舒適既FEEL上到去餐廳既空間感好大,座位同座位之隔都有少少距離,真係食野同傾計既好地方我同朋友想試多D其他野食,所以就咁叫左一個Lunch Set首先上左兩個牛角包餐包,第一次見到隔離係放住溶左既牛油,牛角包送上黎仲係暖笠笠,內面十分鬆軟,仲有得繼續添加!之後就送上白酒忌廉汁煮澳洲藍青口,除左平時見開既蒜之外,青口仲加入左青甜既番茄,鮮味搭鮮味,每口青口都清甜可口,咬落仲有汁慢慢滲出跟住就上主菜,美國特級西冷、日本飯配照燒汁,原本無咩留意到個配搭就揀選左西冷,啖啖牛味加上剛剛好既五成熟,當然西冷依然無令我地失望,而隔離既三色椒、番茄、洋蔥等既配料亦都好清甜,甜味加酸味好適合配飯,配上牛肉都令人感到新鮮最後上一杯甜品,咖啡凍堤拉米蘇,食過都不感陌生,不過呢杯既做法就同出面唔同,正宗堤拉米蘇,搭配酒浸蛋糕,唔同層次既味道都在口中散發,

鮮味搭鮮味,每口青口都清甜可口,咬落仲有汁慢慢滲出

跟住就上主菜,美國特級西冷、日本飯配照燒汁,

最後上一杯甜品,咖啡凍堤拉米蘇,食過都不感陌生,不過呢杯既做法就同出面唔同,正宗堤拉米蘇,搭配酒浸蛋糕,唔同層次既味道都在口中散發,作為今日午餐既終結。