2021-05-28 588 views
今晚想食西餐,又唔想去咁遠,諗起屋企附近有間西餐小店,印象中食過都唔錯。差不多八點,黎到full咗,好彩等咗無耐就有枱,係喺樓上嘅閣樓。番茄忌廉湯🍅是日餐湯,非常濃嘅番茄味,因為有有番茄蓉同忌廉,所以質感比較厚身。紐西蘭肉眼 (7安士)🥩牛扒幾厚身,我點咗7成熟,切開𥚃面偏生,不過呢個熟度我都接受到嘅。牛扒有少少筋,少少脂肪,都幾juicy,配上燒汁,味度ok。西班牙黑毛豬架🐗豬架亦好厚身,成數都偏生,如果唔食得生嘅朋友可以喺order時叫廚師整熟少少。覺得豬架同個牛肝菌汁好夾,唔錯。另外配菜都幾豐富,有薯仔🥔各式瓜菜,好好食。桂圓紅棗係用茶包沖泡嘅花茶,天然健康!提子梳打🍇朋友話天氣咁熱,飲啖冰涼嘅梳打可以立即消暑

番茄忌廉湯🍅

紐西蘭肉眼 (7安士)🥩

西班牙黑毛豬架🐗

桂圓紅棗
係用茶包沖泡嘅花茶,天然健康!

提子梳打🍇
朋友話天氣咁熱,飲啖冰涼嘅梳打可以立即消暑

2021-05-26
Type of Meal