這日和友人在上水買東西,晚餐便順便在這區吃。行下行下,見到一間西餐廳覺得間餐廳個名叫梳乎厘(Souffle)好特別,最後入左去試下。這裡環境裝修很清新和乾淨,令人坐得很舒服,好適合三五知己飲野傾計。臨走時影的, 個大窗可窺探入廚房睇到師傅d廚技order左以下幾樣野:白酒忌廉汁炒蜆~d蜆無沙和d汁好好味, 飲晒~食物黎到已聞到一股濃烈的白酒, 老闆仲話個炒蜆唔會加鹽, 保持住d蜆既海水味~正~香蒜雜菌炒意粉~呢個又值得一讚好有彈牙, 就算凍左都唔會覺得唔好食同意粉變乾~主菜~青口伴西冷排~伴菜既薯仔加入香草, 好味~WOW~~~甜品(梳乎厘)~當然要試試呢個同餐廳名一樣既甜品(Souffle)~個樣好靚~整體質素高, 服務態度好好, 食物可比酒店師傅水準~最重要係竟然可以在上水呢個住宅區搵到港島區既西餐廳食物, 好有驚喜, 非常難得~最後走時, 餐廳個職員話佢地都會做包場搞party的~
臨走時影的, 個大窗可窺探入廚房睇到師傅d廚技

order左以下幾樣野:
白酒忌廉汁炒蜆~
白酒忌廉汁炒蜆~d蜆無沙和d汁好好味, 飲晒~

香蒜雜菌炒意粉~
香蒜雜菌炒意粉~呢個又值得一讚

好有彈牙, 就算凍左都唔會覺得唔好食同意粉變乾~
主菜"西冷排"~
主菜~青口伴西冷排~

伴菜既薯仔加入香草, 好味~
梳乎厘~
WOW~~~
甜品(梳乎厘)~

整體質素高, 服務態度好好, 食物可比酒店師傅水準~

最後走時, 餐廳個職員話佢地都會做包場搞party的~

2011-12-01
$150 (Dinner)
白酒忌廉汁炒蜆~
香蒜雜菌炒意粉~
主菜"西冷排"~
梳乎厘~