2024-07-12
鋿晶館上水龍琛路48號上水匯二樓 204A & 205AB號舖經開上水站,老友推介地道茶記,款式勁多,又近地鐵,入去 Chill 吓先。😽姬松茸螺片燉赤肉湯燉湯原汁原味,新鮮配料的精華融入湯中,鮮甜可口足料,飲完好舒暢,推薦!😋吞拿魚沙律牛角酥牛角酥外層香脆,內層鬆化,沙律菜新鮮juicy,佈滿了吞拿魚,大滿足!😻香芒士大蝦球面層加了腰果提升層次,酸酸甜甜的芒果醬汁好開胃,蝦球鮮味十足,爽口彈牙,好快畀我清曬。🤤鰻魚蛋包飯原條鰻魚份量十足,口感煙韌,蛋包飯飯底軟硬適中,蛋味濃郁,加了適量的芝麻和鰻魚醬汁,送飯一流。😍雙檸檬可樂冰咸柑桔加檸檬加可樂,用不銹鋼杯 keep 住冰凍,消暑解渴,好爽呀!😘鋿晶館 自家製品牌,即叫即製,師傅曾就職於日本東京富麗華多年,經驗豐富。餐廳食材新鮮,環境舒適夠地道,侍應服務態度好,去到上水必食。😎👍🏻
上水龍琛路48號上水匯二樓 204A & 205AB號舖
姬松茸螺片燉赤肉湯