2024-03-21
上次試過下午茶後覺得好味,所以想再試晚餐🍽️!晚市套餐包餐湯或沙律同飲品,仲可以用優惠價加購特式飲品同甜品,建議蛋糕一定要加$38點蛋糕,甜品每日新鮮製作新鮮高質🤩~🐷加拿大保濕豬鞍配薯條 $168保濕豬鞍保存到豬鞍嘅水份同油份,食落口一啲都唔柴,肉質嫩滑。而肥膏位置煎到有焦香,入口既化,香口好味!🐟威靈頓三文魚配檸檬牛油汁 $178酥皮包住三文魚同菠菜,三文魚唔柴嫩滑,配上檸檬牛油汁減低個油膩感,個酥皮少少脆口增加口感。☕️熱朱古力咖啡 +$18唔錯嘅朱古力咖啡,nutty 嘅咖啡配上濃濃嘅朱古力味。🍵凍山政小山園抹茶鮮奶 +$18呢杯上次已經飲過,抹茶味好濃郁,所以飲過返尋味要再叫過🤣🍨Merci 之千與千尋 $78千層酥充滿牛油香味,酥脆可口,配埋雲呢拿雪糕同士多啤梨、藍莓食,非常搭配。🍰Cake +$38晚市套餐加$38就可以揀展示櫃一款蛋糕。我地叫咗Fresh Citrus Mandarin,外層白朱古力脆皮,上面有層香橙醬,蛋糕啖啖橙香味,仲食到有少少橙皮,感覺好清新。📍 Merci Cafe by Déesses (上水)上水龍琛路39號上水廣場5樓512號舖@merci_c
🐷加拿大保濕豬鞍配薯條 $168
🐟威靈頓三文魚配檸檬牛油汁 $178
☕️熱朱古力咖啡 +$18
唔錯嘅朱古力咖啡,nutty 嘅咖啡配上濃濃嘅朱古力味。
🍵凍山政小山園抹茶鮮奶 +$18
呢杯上次已經飲過,抹茶味好濃郁,所以飲過返尋味要再叫過🤣
🍨Merci 之千與千尋 $78
🍰Cake +$38
📍 Merci Cafe by Déesses (上水)
上水龍琛路39號上水廣場5樓512號舖
@merci_cafe_deesses
#香港美食 #打卡美食 #上水美食#香港旅遊#香港新餐廳 #cafe #蛋糕#新開
cafe #香港好去處