2017-01-26 1030 views
唔係去上水見客 我諗都冇咩機會入黎食飯😂上網見到間日本野 望落好吸引 即時同朋友黎試試啦 門面都幾有日本風入面掛左好多畫 畫下面有好多日本清酒樽坐落都幾舒服😬😬日本餐廳 必有之魚生bar 冇得坐係前面但漁匠既魚生bar 簡單得黎 好乾淨 簡潔即時對漁匠既魚生充滿期待🙈🙈叫杯飲品先- 柚子爆珠梳打 柚子味好清新 加埋爆珠 突然間好似去番細過食爆珠咁 爆珠仲係乳酪味道 fresh到呢重點 一d都唔甜😬😬料理長刺身盛合 - 油甘魚 吞拿魚 海膽 帆立貝上盤已經好吸引 食落都好得 新鮮之餘 魚油味好甘甜😍😍😍而當中呢碟三文魚子 好有驚喜 非常新鮮 一咬落去 就爆左不少魚油個陣甘甜會留係口入面🙈🙈連埋紫菜食 簡直不得了 足両壽司 真係好足両下面係細卷 上面配有唔同既魚生其中蟹肉最特別 好明顯係廚師好有心機慢慢拎d肉出黎 仲有吞拿魚蓉tim 當然唔少得有三文魚子 食完盛合個個 就食呢個😂😂蟹膏甲羅燒 - 蟹膏蟹肉加上特製既面鼓醬燒一燒 撈一撈 再放上薯片度食😍😍蟹膏同蟹肉味好香好濃😬其實仲有蟹膏帆立貝甲羅燒 - 鮮味十足又大大隻 食落帆立貝仲可以一條條咁拆出黎🙈🙈🙈🙈臨尾仲食埋個燒蠔 芝士同蠔既配
唔係去上水見客 我諗都冇咩機會入黎食飯😂

燒一燒 撈一撈 再放上薯片度食😍😍
蟹膏同蟹肉味好香好濃😬
其實仲有蟹膏帆立貝甲羅燒 - 鮮味十足
又大大隻 食落帆立貝仲可以一條條咁拆出黎🙈🙈🙈🙈
臨尾仲食埋個燒蠔 芝士同蠔既配搭從來都觸動我味蕾😂😂 蠔只要夠新鮮 就一定👍🏼👍🏼
兩個女人 食咁多野其實都幾恐怖🙈🙈
但樣樣野都咁好食 你點忍得口😬
下次一定再食過!
2017-01-10