上水廣場5樓大翻新,開咗幾間新食肆,俾我發現到呢間新嘅文青風格既All Day Cafe。 上水人終於唔使去到粉嶺食All Day Breakfast喇❣️兩個人點咗一份All Day Breakfast (💰$68) 同埋 松露醬卡邦拿意粉 (💰$98), 再跟一杯 低糖果茶 (💰$30) 同埋 冷泡咖啡 (💰$48up)。All Day breakfast除咗標準份量,仲可以自己追加配菜,款式仲好多添 😮 如果晏少少食,當埋午餐都得。我今次就加多咗份煙三文魚🐟。成份早餐水準一流,特別係隻蛋夠曬滑,煙三文魚既味道啱啱好,唔會太鹹。個🍝松露醬卡邦拿意粉亦都夠曬分量。 一嚟到已經聞到好香嘅松露味,食落仲好creamy, 絕對係值得encore嘅一款 !低糖果茶係🍑桃蓉加紅茶,見到啲果蓉架,份量十足之剩唔酸唔甜,女士必選。而杯🥃冷泡咖啡就係用咗爪哇咖啡豆去沖泡,亦保留咖啡的油脂,所以口感柔滑,香味濃郁 (當中亦有淡淡水果風味)。上水有間文青cafe可以打卡之餘又好味,連餐具同咖啡杯都好精緻,上水牛真係好滾動😂。侍應態度好有禮貌,請佢介紹下唔同咖啡都好細心。下次要試下個日本帶子香草青醬意粉先。

All Day Breakfast

松露醬卡邦拿意粉

低糖果茶

冷泡咖啡

=====================
All Day Cafe (上水)
🔺 https://s.openrice.com/QrbS0y225W0~u_0iJAw
🔺 上水龍琛路39號上水廣場5樓503A號舖
🔺 電話: 2895 002
2022-01-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Breakfast)
All Day Breakfast
松露醬卡邦拿意粉