2021-11-06
搵食搵到黎上水,聽聞上水有間新開Cafe高質又Chill!位於校網同住宅地區嘅後花園Cafe,嘅穩世又獨特🤣店鋪別樹一幟嘅建築風格,遠遠已經人眼前一亮 見到間鋪喺邊到啦!🤣👍 Eggs Benedict $68好有層次嘅Eggs Benedict🤤最表面係醬汁配火箭菜&超流心蛋、中層有塊煎得咸咸香香嘅Bacon、低層有香脆甜甜嘅超厚多士🥰一層一層口感豐富!我最鐘意係最低層嘅甜甜厚多士😋有濃濃牛油同蜜糖味 食過包你番尋味😝👍 Cappuuccino $40睇住店員倒入咖啡豆沖調☕係一杯醒神咖啡!岩晒朝早早餐飲 Chill一個早上🥰不過我比較鐘意飲偏甜,原味沖調偏苦冇乜甜味😝所以我自己加dd咖啡糖,調返適合自己嘅口味😋 總括而言,好新奇嘅係上水人終於唔駛去咁遠都可以約朋友係上水Chill下cafe啦😝不過價錢黎講比較起同區附近食肆的確偏貴,不過可以享受CP值高嘅cafe價錢都係合理嘅😋簡中去chill下都唔錯👍
Eggs Benedict $68
Cappuuccino $40