2022-11-10
老派約會之必要,當然係要找一間小店約會浪漫大氣開場。弄堂是指上海小巷的意思。一般而言,上海弄堂是品嘗上海家庭小英的好地方。呢度主理嘅菜式喺採用上海名廚相傳己久的獨特秘方,所以味道正宗。呢間店堅守不本地化的理念。誠意獻上各款亞啦(我們的)上海菜,令我哋香港人口味都好滿意。蒜香排骨擔擔麵(小辣)有驚喜非常惹味的肉碎擔擔麵,上海風味濃。配上香脆可口的炸豬扒,唔多又唔肥膩,推介!夠味得嚟,味道剛好,唔會太鹹太重味。而且份量都幾多幾抵食。豐盛1人套餐$168性價比啲之選,首先好少上海餐廳可以俾你點小食係一兩件,兩粒小籠包,同3片鎮江肉,呢個餐可以一次過滿足你多個願望,少食多滋味,又唔怕眼闊肚窄。- 酸辣湯(細碗) 普通,個人口味對於酸辣湯一般,跟餐會附送,覺得正正常常。- 鎮江肴肉(3片)半肥瘦嘅鎮江醋好香,肴肉肥瘦適中👍🏼- 小籠飽(2隻)皮薄餡靚,夠新鮮製作,食到熱辣辣嘅湯。- 餛飩雞湯,非常喜歡私心推介,好清嘅住家雞湯感覺,好想繼續飲,砂鍋雲吞雞仲有菜,不得了,真心享受😎。白飯一碗凍豆漿一杯
蒜香排骨擔擔麵(小辣)
豐盛1人套餐$168
- 鎮江肴肉(3片)半肥瘦嘅鎮江醋好香,肴肉肥瘦適中👍🏼
- 小籠飽(2隻)皮薄餡靚,夠新鮮製作,食到熱辣辣嘅湯。
白飯一碗
凍豆漿一杯