2015-11-14 1730 views
呢晚離到佐敦搵食,對於本身係上海菜迷既我離講 有得食上海菜就開心,呢間係第一次食,幾期待7點前到步唔使等位,一行五人點左唔算多野食,同大家介紹下:小籠包食上海菜必點之選。大大隻好足料(肉同湯都係)!手拍青瓜呢個應該點都整得好味..哈哈! 不過半份又真係幾少 唔夠喉花雕醉雞又係上海菜必點之一。肉實、好入味!上海粗炒唔會炒得好油,熱辣辣幾好味!鮮肉小雲吞呢個好好味啊!雲吞好足料好香!蘿蔔絲酥餅呢個必須要試!!!好好味!!皮好酥脆,入面好多餡,熱辣辣超級好味!!銀芽鱔糊($138)呢個忘記影相就食左 哈哈!份量都多,炒得好香好夠味!糖醋排骨(半份 $35)都系吾記得影相!排骨好入味啊!不過..半份得每人一舊,又係唔多夠喉新嘗試,呢餐都幾滿足! p.s. 8點幾開始好多好多人等位啦,所以都開始明顯催我地走,不過服務員都好客氣有禮貌!

7點前到步唔使等位,一行五人點左唔算多野食,同大家介紹下:

小籠包
小籠包
食上海菜必點之選。大大隻好足料(肉同湯都係)!

手拍青瓜
手拍青瓜(半份)
呢個應該點都整得好味..哈哈! 不過半份又真係幾少 唔夠喉

花雕醉雞
花雕醉雞(例)
又係上海菜必點之一。肉實、好入味!

上海粗炒
上海粗炒
唔會炒得好油,熱辣辣幾好味!

鮮肉小雲吞
鮮肉小雲吞(8隻)
呢個好好味啊!雲吞好足料好香!

蘿蔔絲酥餅

銀芽鱔糊($138)
呢個忘記影相就食左 哈哈!份量都多,炒得好香好夠味!

糖醋排骨(半份 $35)

新嘗試,呢餐都幾滿足!
2015-10-27
$120 (Dinner)
花雕醉雞(例)
鮮肉小雲吞(8隻)