2024-10-09
天氣又凉咗最啱打邊爐,哩晚约咗好姊妹去咗位於上環永樂街樓上火鍋店🫕店舖裝潢簡單乾淨企理一坐低店員已經放上大盤醬料,除了平時經常有嘅醬料,最特別係佢地自家製海鮮辣蝦醬,生抽都係自家製點餐紙很多選擇,最特別是珍饈十三味點心火鍋🧆可以從34款美點食材,挑選13款,專提供比2位客人,想吃多些款色,但份量又不需吃太多的客人!另外很貼心是,枱面有張紙寫上不同食物所需嘅時間,咁樣又唔會煮過火啦👍湯底我地揀咗🐔滋陰花膠雞煲未打邊爐前一定要飲番碗湯啦🐓想讚讚湯底非常足料,味道勁香濃,雞肉又嫩滑,哩個湯底勁多花膠😋🐟魚皮響鈴雙拼 哩個必食的,新鮮即叫即炸,魚皮熱辣辣很香脆,響鈴可以浸湯 或 點甜酸醬吃🤤打邊爐點少得叫牛肉🐂頂級本地手切騸牯牛(例牌)厚切牛肉,充滿牛味濃郁,配埋頭先介紹餐廳自家製海鮮辣蝦醬,味道更加香濃😋佢地手打丸都很出色🤣足料又大粒🐖豬肉丸及帶子丸 帶子丸入面真喺又帶子粒及竹笙豬肉丸大粒到食一粒已經飽飽地🤭🥟味噌大根黑豚餃脹卜卜很足料,喜歡吃濃味朋友一定喜歡哩個黑豚餃另外我地都點咗🍪水晶奶黃包 甜甜地奶黄流哂出來,當甜品都唔錯😋飲品都係餐廳自家製 🥃自家煲的酸梅湯 味道調較剛剛好,又醒胃又
點餐紙很多選擇,最特別是
珍饈十三味點心火鍋🧆
湯底我地揀咗
🐔滋陰花膠雞煲
🐟魚皮響鈴雙拼
打邊爐點少得叫牛肉
🐂頂級本地手切騸牯牛(例牌)
佢地手打丸都很出色🤣足料又大粒
🐖豬肉丸及帶子丸
帶子丸入面真喺又帶子粒及竹笙
豬肉丸大粒到食一粒已經飽飽地🤭
🥟味噌大根黑豚餃
脹卜卜很足料,喜歡吃濃味朋友一定喜歡哩個黑豚餃
另外我地都點咗
🍪水晶奶黃包
甜甜地奶黄流哂出來,當甜品都唔錯😋
飲品都係餐廳自家製
🥃自家煲的酸梅湯
味道調較剛剛好,又醒胃又解渴
原來餐廳依加消費滿$1000會免開瓶費㗎,咁下次可以叫埋酒鬼朋友帶埋上來飲🍻🍾
總括高質新鮮食材湯底,坐得好舒服,又不會限時,店員有禮👍