2024-02-05 93 views
放假好鍾意去中上環,喜歡嗰份寧靜同休閒!每次我都會去不同既cafe食下野享受杯咖啡(依家份工成日無啖好食😭)!今次選擇左一間喺荷里活道剛剛重新裝修好已航海為主題既Cafe,外牆有一幅好大既航海燈塔裝飾,就好似引導大家去停一停休一休叉一叉電一樣!今日好幸運坐到半開放式既位置,今日氣溫不冷不熱,加上有點微風真係好舒服😌今日要放慢腳步享受一下,先點二杯咖啡坐一坐歇一歇🤭Cafe Mocha (Nicaragua 75%) $55Cafe Latte $40飲到一半開始想食嘢,我地分別點左一份All Day breakfast同French Toast w/ Vanilla Ice-cream and Orange Custard Sauce,先咸後甜😂佢地既French Toast 好有誠意,浸泡時間相信比平時長,蛋同奶既香味滲入晒麵包入邊,畫龍點睛嘅地方一定係佢個香橙卡士達醬,令全份吐司多左一份清新感!店員上菜時有簡單介紹一下店舖特色,原來夜晚會係酒吧!酒類中午時都會提供,我都點一杯紅酒配我既French Toast ,慢活一下!

Cafe Latte $40