2024-01-25
✲゚*。 🍝 上環九如坊 意大利ᴄɪᴄᴄʜᴇᴛᴛɪ 🇮🇹上星期嚟左呢間意大利餐廳食dinner 環境幾有feel💫Cicchetti 係意大利版Tapas我都係第一次食 每碟都細細碟咁 可以試到多幾個dishes😆叫tasting set會抵食啲🙆🏻♀️𝘽𝙞𝙩𝙚𝙨 ▻ Crostini▻ Chargrilled OctopusCrostini 係薄脆嘅烤鴨皮中間夾住鴨肝醬 幾有層次🦆我自己比較鍾意八爪魚 微微炭燒過🐙𝙃𝙖𝙣𝙙𝙢𝙖𝙙𝙚 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖 ▻ Garlic handmade pasta ▻ Casoncelli Casoncelli係類似Ravioli 加入左牛尾 咬落少少煙韌 幾特別😋咁多個dish 入面最正係呢個 推介🤤𝙈𝙚𝙖𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝙎𝙚𝙖𝙛𝙤𝙤𝙙 ▻ 3 days aged Threadfin▻ Lamb Roulade肉類我揀左魚🐟同羊🐑Lamb Roulade個presentation幾靚😍米餅底下係超軟腍嘅羊肉 食落完全唔羶👍🏻𝙑𝙚𝙜𝙚𝙩𝙖𝙗𝙡𝙚𝙨 ▻ Grilled Celeriac𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩 ▻ Cannoli呢個係Classic意大利甜品 外皮好似春卷咁脆卜
上環九如坊 意大利ᴄɪᴄᴄʜᴇᴛᴛɪ 🇮🇹
▻ Grilled Celeriac
𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩
▻ Cannoli
呢個係Classic意大利甜品
外皮好似春卷咁脆卜卜 入面係Ricotta 可以點埋餐廳自家製嘅桂花酒一齊食🌼
✨ Tasting Set for one: 4 dishes + 1 dessert ($650 pp)
✨ Tasting Set for two: 9 dishes + 1 dessert ($1200)
+10% service charge
📍Posso @posso_hk