2023-07-03
餐廳:Paintable Cafe地點:上環差館上街菜式:咖啡室餐牌:全日早餐,意粉,牛角包窩夫,沙律,乳酪,小食,甜品,咖啡,非咖啡飲品,茶。落單用QR code。彩虹乳酪 $98彩虹乳酪果然彩色繽紛,淺藍色乳酪配紅色石榴籽,多汁柑肉,香蕉片,奇異果片,藍莓,加上果仁碎同脆脆穀物,感覺健康。乳酪味道好酸,口感豐富。慢煮雞胸肉肉醬牛角包窩夫配沙律菜 $88牛角包窩夫好酥脆,上面滿滿肉醬,醬汁豐富味道甜甜哋,配牛窩夫食好夾。3塊慢煮雞胸肉鋪面,夠嫩口又健康,用左黑椒同香草調味,少少鹹味道好適中,唔會太寡,面頭灑上芝士碎。伴有黑醋沙律菜加車厘茄。健康又好味道。英式鬆餅配玫瑰蜂蜜堅果醬 $58英式鬆餅三款口味選兩款,我揀左川寧伯爵茶同宇治抹茶配朱古力粒,另一款係原味。英式鬆餅係暖笠笠上枱,口感外少脆內鬆化,配甜甜地又凍凍地既玫瑰蜂蜜堅果醬好正。個醬面頭仲有一粒原粒杏仁。如果多d玫瑰蜂蜜堅果醬就好啦。川寧伯爵茶味道唔錯,而宇治抹茶味道好香,面頭加上兩粒朱古力粒。花生醬煉奶牛角包窩夫配雪糕 $78牛角包窩夫一開二疊起,面頭加上大量花生醬同煉奶再灑上花生碎,伴有一球曲奇忌廉雪糕同忌廉,加上新鮮藍莓
地點:上環差館上街
菜式:咖啡室
餐牌:全日早餐,意粉,牛角包窩夫,沙律,乳酪,小食,甜品,咖啡,非咖啡飲品,茶。落單用QR code。 彩虹乳酪 $98
慢煮雞胸肉肉醬牛角包窩夫配沙律菜 $88
星期五午飯時間係全場滿座,一點左右已經無位,非常旺場。食物質素唔錯,特別鍾意呢度嘅牛角包窩夫,而價錢好抵食。