2021-12-27
近排聽朋友講上環孖沙街巷仔有間特色Cafe幾好食..而佢哋仲有3D拉花咖啡..所以今晚就試吓佢啦😚 (不過好可惜今晚試唔到佢哋嘅3D拉花咖啡)😫😫😫舖頭唔算好大..裝修行工業風..一入到去左手邊就見到一個高過人嘅酒櫃..擺滿晒紅酒白酒啤酒..而另外一邊牆就掛咗一啲特色嘅掛畫..最入面牆上面仲有幅世界地圖添..座位都坐得好舒適..啱晒情侶仔收工後食個飯靜靜地傾吓計🥰 (不過就記住book位啦)🍝黑松露野菌意粉 Bʟᴀᴄᴋ Tʀᴜғғʟᴇ Wɪᴛʜ Mᴜᴀʜʀᴏᴏᴍ💬一上枱已經聞到好濃郁嘅黑松露味..入面就有好多唔同種類嘅雜菇..淡淡都食到香氣十足嘅黑松露味..pasta方面我哋揀咗扁意粉..扁意粉軟硬度適中..整體份量都幾多..啱晒黑松露控🤤▫️🍕雙重芝士野菌薄餅 Tᴡᴏ Cʜᴇᴇsᴇ Mᴜsʜʀᴏᴏᴍ Pɪᴢᴢᴀ 💬pizza餅底非常薄..脆卜卜咁..餡料方面芝士同野菌都份量十足..所以淡淡都食到所有餡料.. Pizza係即叫即焗..熱辣辣食就最正🤪▫️🧊朱古力沙冰 Cʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ Fʀᴀᴘᴘᴀ💬呢杯沙冰份量十足..朱古力味香濃..唔會過甜..上面仲有勁邪
🍝黑松露野菌意粉
Bʟᴀᴄᴋ Tʀᴜғғʟᴇ Wɪᴛʜ Mᴜᴀʜʀᴏᴏᴍ
🍕雙重芝士野菌薄餅
Tᴡᴏ Cʜᴇᴇsᴇ Mᴜsʜʀᴏᴏᴍ Pɪᴢᴢᴀ
🧊朱古力沙冰
Cʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ Fʀᴀᴘᴘᴀ
💬呢杯沙冰份量十足..朱古力味香濃..唔會過甜..上面仲有勁邪惡嘅cream添🤪
🧊美式咖啡
Aᴍᴇʀɪᴄᴀɴᴏ