2019-10-11 109 views
呢排放咗工之後仲要係上環到上堂 身為Foodie嘅我當然要到處搵食啦今次經朋友介紹搵到呢一間平民價位嘅越南餐廳發現間餐廳係地庫嗰度 入面有超多座位 尤其是卡位 所以坐得好舒服✨越式生牛河($60)食越南野點可以唔食越南生牛肉河啊 呢一份越南生牛肉河嘅份量非常大份 入面有八大片牛肉個湯底牛肉味都好出 味道甜美但又唔會太油 幾岀色✨下龍灣海鮮炒金邊粉($80)下龍灣係一個盛產海鮮嘅地方 入面有青口蟹柳蝦顯肉等等嘅海鮮 金邊粉炒得大大碟簡直係鑊氣同份量十足之作✨酸辣無骨鳳爪 ($58)酸辣無骨鳳爪 味道酸酸甜甜又帶少許辣味 食得非常過癮一隻又一隻食到停唔到口✨越式炸春卷($25)額外優惠價加配左四隻越式炸春卷 係一個幾正宗嘅味道 入面嘅餡料好香 外層亦炸得十分香脆 係唔錯嘅一款小食😋✨檸檬薏米水(+$8) &港式奶茶 (+$3)食咗咁多熱氣野當然要嗌番一杯清涼消暑嘅檸檬薏米水同埋我最愛嘅港式奶茶啦 跟餐嗌特飲都只係加$8 呢間餐廳簡直係平民價位嘅越式料理食堂 下次上堂嘅話一定會再回頭食其他菜式食堂 下次上堂嘅話一定會再回頭食其他菜式

✨越式生牛河($60)

✨下龍灣海鮮炒金邊粉($80)

✨酸辣無骨鳳爪 ($58)

✨越式炸春卷($25)

✨檸檬薏米水(+$8) &港式奶茶 (+$3)

2019-10-03
$100 (Dinner)
  • 越式春卷
  • 下龍灣海鮮炒金邊粉