2023-02-27
.中上環一帶 其實一向都有好多好有情調嘅Cafe 不過有時食得多都會覺得有啲悶 而上環就有一間行摩洛哥風格嘅Cafe 餐廳嘅裝修非常之適合文青嚟打卡🤣🤣 餐廳嘅裡裡外外裝修都好靚✨✨.🐷Afternoon Tea Set 👅8/10 折後約$480之前真係冇試過食過呢啲有兩三層嘅下午茶🤣 覺得真係好精緻 但係聽講好多酒店嘅下午茶都麻麻哋 所以都唔敢亂試😳 但係上網見到好多人都話呢度嘅下午茶唔錯 見到隔籬枱有幾個靚女都食緊呢個下午茶☕️ 見到實物覺得好吸引 所以🥰🥰 就叫左呢個tea set😂😂 覺得每個女仔人生中體驗食一次呢啲下午茶都無妨😂鹹點喺底層 甜點喺上層先介紹底底層✨🐷香草雞肉米紙卷呢個係咁多個鹹點之中最好食之一 口感非常豐富 上面仲有啲三文魚籽 有一種畫龍點睛嘅效果🤣🤣 個底部有啲泰式辣醬 令到成個紙卷更加惹味🥰🐷迷你龍蝦包細細個嘅龍蝦包真係幾得意下 蝦肉爽口爽滑🦐🐷手撕豬肉撻豬肉好惹味!!!!!!🐷🐷🐷🐷 丁丁咁辣 真係丁丁咁多😂 好好食 冇諗過可以咁惹味🤣🤣 以為係好普通 點知勁香 豬肉好滑 唔會鞋!👍🏻👍🏻👍🏻甜點🐷手工朱古力🍫朱古力蛋糕嘅味道都幾濃 幾中意 細細件咁樣好
鹹點喺底層 甜點喺上層
朱古力蛋糕嘅味道都幾濃 幾中意 細細件咁樣好啱下午茶食
🐷芝士蛋糕
中間有少少酸酸地嘅醬 可以調味 令到成個感覺冇咁甜🙆🏻♀️
🐷司康
呢一個scone好大粒… 中間有啲蜜糖同埋牛油可以用來塗落去👍🏻唔錯唔錯你知唔知🙆🏻♀️
仲有呢一個下午茶套餐仲包一壺茶🫖
🐷摩洛哥薄荷茶
建議大家可以落糖 因為落咗之後薄荷浸味好似冇咁大 易少少入口 食完啲甜點之後 個茶可以起到呢個解油膩嘅作用
味道👅:8/10
賣相👀:8.5//10