2021-01-06
📍上環永樂餃子店💖💖🥟一直聽聞永樂嘅餃子唔錯,成日行過都見到好多人排隊🤪琴日經過嘅時候唔係繁忙時間唔洗排隊,就一於同朋友試下😆餐牌有多款餃子,真係好難揀😂另外可以揀淨餃8隻,或者5隻餃配麵~小編因為比較肚餓所以就要咗5隻配麵😆------------------------------⭐️雞肉冬菇木耳餃配上海麵($43)呢到嘅湯底係用上花膠淮山豬骨湯,標榜無味精❌飲落幾鮮甜,唔會口渴!🙈🙈餃子隻隻脹卜卜好足料👍雞肉餡食落幾有鹹香,冬菇同木耳絲增添咗口感~惟餃子皮再薄返啲會更出色~上海麵滑捊捊好彈牙👍整體唔錯🤤小編仲試咗朋友嘅鮮肉白菜餃(不過無影到相🤣)個人覺得豬肉餡食落會鮮味過雞肉,肉香都會濃啲~所以比較推介豬肉餃呢😆------------------------------整體嚟講餃子真材實料,價錢親民~店員姨姨親切有禮,會再encore呢‼️------------------------------賣相:7.2/10味道:7.6/10性價比:7/10回頭度:7.8/10------------------------------店舖資料名稱:永樂餃子店地址:上環禧利街21號地鋪前往
⭐️雞肉冬菇木耳餃配上海麵($43)
賣相:7.2/10
味道:7.6/10