前排經過上環,見到呢間新開嘅Cafe—— @lolcafebarhk 一日一咖啡吧☕️,外牆同裏面裝修都好簡約,充滿格調,所以入去試一試❤️聽講佢哋嘅咖啡豆都好值得一試,餐廳用嘅咖啡豆係本地炒製💕咖啡好有層次,而且酸度同咖啡味都能夠取得平衡,所以一定要試吓嘅咖啡👍🏻·—·我哋黎嘅嘅時候係Lunch time,我哋點左個:|𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗠𝗲𝗮𝘁𝗯𝗮𝗹𝗹 𝗟𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗲 |自家製蕃茄肉丸意粉(𝘗𝘰𝘳𝘬 & 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘮𝘪𝘹 𝘮𝘦𝘢𝘵𝘣𝘢𝘭𝘭, 𝘣𝘢𝘴𝘪𝘭, 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦, 𝘵𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰)蕃茄醬汁出奇地驚喜,用新鮮嘅茄蓉打成,而唔係用好酸好結嘅蕃茄膏整成,連我好怕食酸嘅番茄醬,都覺得呢個醬汁同個意粉好夾,再配埋啲肉丸,成個味道都好夾配😋·|𝗣𝗮𝗻 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱|煎雞胸沙律呢度沙律嘅份量好充足,如果以lunch主食黎講好足夠,沙律菜嘅種類都算多,蕃茄同沙律菜款都好新鮮,再配埋有流心嘅雞蛋🥚同煎香嘅雞胸肉,有足夠嘅飽肚感,係減肥人士嘅福音💕·|𝗛𝗼𝗶𝗷𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲|☕️呢度嘅咖啡咁出名,點可以唔試吓😋點咗佢呢一個Hoijcha,味道都好有驚喜,飲洛口每一啖都有濃
·—·
我哋黎嘅嘅時候係Lunch time,我哋點左個:
|𝗛𝗼𝗶𝗷𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲|☕️
呢度嘅咖啡咁出名,點可以唔試吓😋點咗佢呢一個Hoijcha,味道都好有驚喜,飲洛口每一啖都有濃濃嘅煎茶香味,加上用𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲作為底調,整體感覺唔會有煎茶嘅苦澀味,好鍾意呢杯❤️
|𝗟𝗮v𝗲𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗕𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗙𝗶𝘀𝘀𝘆|🧊
除咗咖啡,呢度都推介佢哋嘅Handmade Pastry,甜甜地嘅紅莓醬加埋梳打水,真係清新又解渴❤️
·—·
@lolcafebarhk