2022-09-26
餐廳:殤城逆流(上環)地址:上環皇后大道中181號新紀元廣場2樓202-203號舖1️⃣法式烤鴨胸配薯條 $168響上環去咗間幾有特色嘅小店,環境舒適,而且定期都會有不同作品展出,可以欣賞完先再開餐。睇完餐牌,見到Main Course竟然有任食薯條或薯蓉,啱晒鍾意食薯條嘅我。結果我就叫咗份法式烤鴨胸,鴨胸肉質鮮嫩,非常Juicy,配上特別嘅醬汁,酸酸甜甜零捨開胃,食落更加突顯嫩滑嘅口感。薯條炸至金黃色,酥脆可口,食到停唔到口,真係Refill咗兩次先至滿足。2️⃣傅統英式早餐 $148估唔到呢份All Day Breakfast都真係幾豐富,有薯餅、煙肉、煙三文魚、炒蛋、豬柳扒、麵包同沙律,大部份都係我嘅Favorite,性格比十分高,食完超飽肚。3️⃣英式炸手指魚 $68即炸手指魚,新鮮熱辣辣,望落去仲以為比較硬身,咬落去外層香脆,但口感彈牙,值得一試。4️⃣傅統法式多士 $68多士用咗法包,夠厚身,但麵包皮就硬嘅少少,外層沾滿濃郁嘅糖漿,入面就充滿好香嘅蛋味。
1️⃣法式烤鴨胸配薯條 $168
睇完餐牌,見到Main Course竟然有任食薯條或薯蓉,啱晒鍾意食薯條嘅我。 結果我就叫咗份法式烤鴨胸,鴨胸肉質鮮嫩,非常Juicy,配上特別嘅醬汁,酸酸甜甜零捨開胃,食落更加突顯嫩滑嘅口感。薯條炸至金黃色,酥脆可口,食到停唔到口,真係Refill咗兩次先至滿足。
2️⃣傅統英式早餐 $148
3️⃣英式炸手指魚 $68