《La Casa Burger & Pasta - 上環》琴日喺港島呢邊收工,即興約埋兩位好姊妹去上環呢邊聚聚,我地三人完全無概念呢邊有咩好食😂由於之後仲要去飲野,所以我地決定食飽啲,最後就簡左間價錢相宜而門面裝修又幾好既餐廳食burger😎我地三人一共叫左兩個combo set share 食,份量都幾足架💁🏻‍♀️ 香蒜大蝦橄欖油意粉 配黑松露醬炸薯條🍟及罐裝西柚梳打 $104意粉用橄欖油炒過,食落都幾香口,蒜蓉味都幾重下😝重口味友應該會幾鍾意❤️蝦肉都算大粒幾彈牙,成碟意粉既味道都幾夾架黑松露薯條真係超濃味,一上枱成份薯條都佈滿左醬汁,超邪惡🙀不過點一點下其實好快就食曬😋最啱就係送啤酒架啦💁🏻‍♀️ 芝士熔岩漢堡套餐呢款Burger係我指定要叫的😝我就係比佢呢個包吸引到入黎呢度食架🤓本來芝士漢堡已經係好好味,呢個包仲要重量級咁淋上芝士醬添,當然😉你可以按照自己想食既份量去加啦,我地落左一半就剛剛好啦😋麵包都幾軟熟,入面既漢堡扒亦都煎得唔乾仲食到滿滿既肉汁,夾埋蕃茄、生菜、酸黃瓜食真係好滿足好guilty 😂蕃茄芝士沙律我就覺得個汁偏酸咗少少,而佢嘅芝士係車打芝士碎,如果換成水牛芝士會更
《La Casa Burger & Pasta - 上環》

💁🏻‍♀️ 香蒜大蝦橄欖油意粉

配黑松露醬炸薯條🍟及罐裝西柚梳打 $104

💁🏻‍♀️ 芝士熔岩漢堡套餐

蕃茄芝士沙律我就覺得個汁偏酸咗少少,而佢嘅芝士係車打芝士碎,如果換成水牛芝士會更夾😉不過呢個沙律正好幫我地解一解個漢堡同薯條既油膩😂蕃茄同蔬菜食落都幾新鮮,以跟餐沙律黎講質素唔錯的

總結就係😂呢間餐廳既食物好邪惡但又幾優惠咼🤔平日喺中上環食個burger無跟餐都百幾蚊啦,呢個食到成個餐,以小店嘅質素嚟講味道都真心唔錯的,芝士熔岩漢堡同黑松露薯條我真係大大力推介💪🏻最衰之後要去飲酒,如果唔係我會想試埋佢既奶昔😝食完呢餐飽飽,我地又準備去下一場啦
2022-11-03
$110 (Dinner)
  • 黑松露薯條
  • 芝士熔岩漢堡