2023-03-27 162 views
朋友介紹話上環開咗間西餐廳質素唔錯,lunch仲好抵食,於是今日就去幫襯吓。一見到嗰menu,見到啲價錢我唔敢相信,平時係銅鑼灣食個意粉點都要近百,呢度竟然只需78蚊!加35蚊就可以要湯/薯條同飲品,真係算好抵。今日點咗我最愛嘅 carbonara,蕃茄湯同冷泡茶。🥣蕃茄湯:碗湯係好似茄蓉咁rich,就好似就咁blend 咗個蕃茄咁濃,酸度非常適中,好refreshing。另一個重點係佢非常夠熱,呢個係好多餐廳都做唔到,要大讚💯。🍝Carbonara: 即叫即煮嘅意粉,坐係chef table就可以睇到大廚點樣精心準備食物,因為飲咗湯開咗胃,見住大廚煮就越想快啲食。個醬汁嘅質地係較light,唔會膩。有時食carbonara時,一凍咗個醬就會開始變得好sticky,但呢碟唔會,所有唔覺唔覺就會食晒。煙肉切成細條狀,味道會突出啲同埋口感好好。食物份量都多,性價比高。🧉冷泡茶都唔可以忽視,荔枝味好香!因為係枝裝嘅關係,飲唔晒就可以攞走。食物質素佳 👍🏻+ 好夠熱 🔥+ 價錢實惠🤑,呢個lunch令我好滿足,有機會想試吓dinner menu。

今日點咗我最愛嘅 carbonara,蕃茄湯同冷泡茶。

蕃茄湯
冷泡茶
2023-03-27
$124 (Lunch)
蕃茄湯
冷泡茶