2023-02-08 119 views
今日要推介呢間位於上環東街既隱世Café,斜路上面要啲時間先搵到,旺中帶靜岩哂一個人坐低靜靜地食個lunch,餐廳環境以灰色工業風為主,open kitchen夠哂開揚,店內掛滿左不少藝術作品,文青風格令我更加想留耐啲,店員話東街咖啡主打手沖咖啡,等我試埋佢地既主食先~辣蕃茄醬墨魚餅新鮮手工闊條麵佢地既意粉全人手製作,口感彈牙又夠煙韌,意粉煮到剛剛好做到掛汁既效果,番茄醬好足料唔會太水,而且酸中帶辣好惹味意式奶泡咖啡(Cappuccino)飲品方面我就揀左Cappuccino,見到靚靚既拉花咖啡心情都好好多,用上我最愛既藍色咖啡杯,好想每日都飲返杯回魂啡呀

辣蕃茄醬墨魚餅新鮮手工闊條麵

意式奶泡咖啡(Cappuccino)
  • 辣蕃茄醬墨魚餅新鮮手工闊條麵