2023-01-02
係上環有間cafe 叫「Lassana Coffee」☕️肥仔話佢有次佢行過摩羅街見到已經想帶我去😌見我溫書溫到咁攰所以就帶咗我去Chill吓啦😍Cafe 分咗室外同室內兩部分,而且仲係Pet friendly 🐶🐱係食嘢其間見都見到好多得意嘅狗狗啊😚至於餐廳就走法式復古風,令人感覺好似去咗外國咁啊🥰✨ All Day Breakfast食物都係正正常常腸仔薯餅茄汁豆煙三文魚果啲🙈不過我幾鐘意佢嘅炒滑蛋,幾香😌同埋個牛角包🥐好酥脆🫰🏻✨ Chicken Spaghetti with Creamy Lemon Sauce佢個樣望落好普通,但食落一啲都唔普通😎忌廉檸檬汁好清爽開胃,意粉軟硬度適中之餘仲好掛汁😍雞扒肉厚多汁👍🏻好味道✨ Mixed fruit Pancake with Honey ToppingPancake 🥞 軟棉厚實👍🏻食落有口感🙌🏻上面仲有一個Homemade 嘅朱古力雪糕😎 朱古力味好濃,勁正😌✨ CINNAMON CARAMEL LATTE我自己好鐘意肉桂嘅香味🥰哩杯肉桂焦糖LATTE就啱哂我心意😚 香濃幼滑嘅咖啡配上焦糖嘅甜度,肉桂嘅香味☕️真係好令人回味✨ AME
✨ All Day Breakfast
✨ CINNAMON CARAMEL LATTE
✨ AMERICANO
唔同嘅咖啡豆沖出嚟嘅美式都唔同,哩杯嘅咖啡豆好香又唔酸,唔錯👍🏻