2023-05-31
銅鑼灣上環都有分店的焗豬扒飯專門店呢間小店我同同事試完真心覺得食物是有質素有心思的人均$100左右就買到set 上環店有十多個座位單點都只是$60左右 上班族絕對可以試一試外賣🐷特務B餐$102芝士蘋果焗豬扒飯+手打豬肉丸+soft drinks店主表示堅持冇用鬆肉粉 試過後豬扒真心是有驚喜的 厚度2.5 cm左右 食落好有咬口 豬肉是一絲絲的 配上蘋果配搭好特別 令豬扒飯更清新 飯底焗得乾身 醬汁剛剛好 不多也不少❣️手打豬肉丸 超有肉汁而且彈牙 咬開肉丸內是粉嫩的粉紅色 賣相有點似牛肉球😂🥪特務C餐$92豬扒多士+雜菜湯+伯爵奶茶烘過的牛油多士 香氣撲鼻 豬扒紮實多汁 醬汁調味有少少辣度 與牛油多士配搭度是100分 好好吃❣️蔬菜及蕃茄都是新鮮爽脆的蔬菜湯是甜味較高的羅宋湯翻版 口感濃稠 伯爵奶茶是帶有港式風味的 伯爵茶味很出 甜度亦剛剛好 不會太甜
呢間小店我同同事試完真心覺得食物是有質素有心思的
人均$100左右就買到set 上環店有十多個座位