2023-04-09
今次想分享下上環呢間cafe比大家識😗 我已經去咗三次🥹 餐廳係木色系裝修 氣氛好好 環境好舒服🤩 brewed因為比地鋪高半層 所以窗口位既可以望到出面啲人行黎行去 又唔會你眼望我眼咁尷尬😹😹 不過要留意既係cafe大概得十幾個位❗️雖然去過brewed三次 但係因為太專心同朋友/同事傾計 淨係影咗一張相🥲 不過都想分享下我喺度試過啲咩💖 ✨ aglio e olio 香蒜橄欖油鯷魚意粉💲 88之前我都有喺其他post提到 我每次去cafe唔知食咩就會食蒜香橄欖油意粉🤩 呢度當然無例外😗 鯷魚融入曬落啲醬汁度 成碟意粉充滿住鯷魚同蒜香味 真係超香🤩🤩 不過除咗融曬既鯷魚之外 呢碟aglio e olio係無其他配料的❗️如果加翻少少魚/配菜 相信味道同口感會更加豐富🤍✨ orecchiette with spicy spreadable pork sausage cream sauce 意大利辣肉醬貓耳朵💲 128好有驚喜!🥹 啲辣肉醬辣辣地 芝士好有鹹香味 加埋一齊好惹味😍 啲貓耳朵又好掛汁 口感煙韌 會想再食!😋✨ slow cooked duck ragu tagliatelle
✨ aglio e olio 香蒜橄欖油鯷魚意粉💲 88
✨ slow cooked duck ragu tagliatelle 香濃慢煮鴨肉闊條麵💲 128
啲慢煮鴨肉唔鞋 但係以慢煮黎講唔算軟嫩~🫣 闊條麵都係煮到al dente 好掛汁🤍 ragu黎講 個醬可以再杰少少 但係我覺得整體味道都OK既~😗
✨ grilled prawn spaghetti with tomato sauce 香濃鮮茄大蝦意大利粉💲 148
蝦算幾大隻同埋好彈牙!🦐 意粉味道都唔錯 但係感覺好多其他cafe都有類似既嘢 對比餐廳其他嘢食就唔算驚喜~
✨ hot dark chocolate💲 +20
lunch time除咗cold brew同埋hand drip要正價嗌之外 其他熱飲都可以+20蚊嗌 凍飲就+25🤍 呢杯黑朱古力似牛奶朱古力多啲 幾滑既 但係我嫌佢唔夠濃味 唔推薦🫣
對我黎講brewed份量偏細 慢慢食先啱啱好夠飽 但係食物水準同環境令我會想再去 下次應該會試好多人讚既多士!😋