2020-03-26 600 views
今日放假難得同啲朋友「港女」一下,係上環搵左間cafe食個tea😋見到蛋糕櫃入面有好多唔同款既蛋糕,我同朋友決定每人叫一款share叫下。Japanese Strawberry Mille Feuille朋友同我講呢度d拿破崙蛋糕幾出名,我見個蛋糕櫃入面呢款淨返一件,就叫黎試一試。個酥皮好脆,中間d custard配埋士多啤梨唔會太甜,好好味。Burnt Basque Cheese Cake個表面黑黑地,食落口有少少燒焦既苦澀味,但配埋個芝士蛋糕反而少左平時芝士膩既感覺,入口即溶既芝士蛋糕真係好正Baked Cheese Cake with Caramel Apple上層係焗過既芝士蛋糕,下層既餅底係焦糖味既蘋果蓉,甜得黎唔會好膩,個芝士蛋糕一入口即溶之後剩返d蘋果蓉咬口,個層次好分明。

Burnt Basque Cheese Cake

2020-03-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)