2023-02-13
.📍 𝑳𝒂𝒔𝒔𝒂𝒏𝒂 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 | 𝑺𝒉𝒆𝒖𝒏𝒈 𝑾𝒂𝒏繼續探索上環嘅好西~ 今次黎到呢間位於上環古董街嘅法式Cafe,雖然位置都幾偏僻,但平日嘅Lunch Time時間都幾Full。餐廳裝修走歐陸風格,室內環境夠型格,而Outdoor位置望落都幾Chill,絕對係Weekend黎打卡嘅好地方📸。不過留意番餐廳地方唔算大,座位之間比較迫,唔會話坐得好舒服。.雖然係平日嘅Lunch,但都係得散叫冇Set,見到Openrice 上好多人推介Hot Duck and Waffle,雖然價錢好進取,但都諗住試試佢。價值$238但份量好少,有兩塊1/4嘅Waffle,煎蛋一隻同鴨脾一隻🫣。首先隻鴨脾都幾細隻,係隻碟嘅三分之一大細。唔知係咪因為慢煮嘅關係,食落啲肉好淋好散冇咩口感。個半塊Waffle就整到好硬、好乾,以呢個口感估計唔係現場整嘅,諗番自己屋企用Waffle機整個啲完勝🧇。最後食完成碟都唔太飽,冇滿足感之餘仲有啲失望🫠。.杯桂花Latte就正常發揮,雖然話就話加飲品有半價優惠,但其實係要再加一收費嘅。埋單差唔多$300食個Lunch,但有種唔係好知食左啲咩嘅感覺😂💔。
📍 𝑳𝒂𝒔𝒔𝒂𝒏𝒂 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 | 𝑺𝒉𝒆𝒖𝒏𝒈 𝑾𝒂𝒏