2018-06-29 275 views
元朗不嬲都出名多好野食,但其實好多次來到都係忍唔住要去食B仔,真係好似毒癮咁😆☠️而且我估好多來B仔的常客都會有一條自己的list去食D咩,而我呢,就一定例牌雞翼尖加西瓜涼風撈,風雨不改😎😎有時再餓D既,就加D其他小食,好似腸粉、陳皮魚旦都唔錯! 呢日睇完戲有D口痕又未話好肚餓,諗諗下又係去左B仔食B仔而家都有學問,咪以為舊B (教育路) 係original好食D,其實最近去過兩三次舊B,都真係冇新B (又新街) 咁好食。只係講雞翼尖,舊B又唔辣又唔入味,而且D姐姐態度好麻麻,上次我地食雞翼尖想一人要多一隻碗佢都唔肯畀,救命。而新B就真係好多人,長時間都多人排,排堂食又有、外賣又有,不過通常都唔駛等好耐既 (8點後去另計)。是日5點幾去到,不是peak hours,所以好彩一去到就搵多兩個位坐低,叫左雞翼尖、西瓜汁、西瓜🍉涼粉撈、同埋一客糖不甩。雞翼尖就梗係香辣啦,蒜香不過太過濃但又入哂味,難怪會上癮!! 👹👹不過由於真係好辣,所以我一定點D西瓜類既解辣。我特別推介西瓜涼粉撈,因為佢一開始係冰夠哂凍,之後慢慢食慢慢融變汁又得,冇咁快變熱! 而且有D涼粉解辣都唔錯架,B仔既涼粉甘草味夠香,
有時再餓D既,就加D其他小食,好似腸粉、陳皮魚旦都唔錯!
呢日睇完戲有D口痕又未話好肚餓,諗諗下又係去左B仔
西瓜涼粉撈
雞翼尖+糖不甩

雞翼尖就梗係香辣啦,蒜香不過太過濃但又入哂味,難怪會上癮!! 👹👹不過由於真係好辣,所以我一定點D西瓜類既解辣。我特別推介西瓜涼粉撈,因為佢一開始係冰夠哂凍,之後慢慢食慢慢融變汁又得,冇咁快變熱! 而且有D涼粉解辣都唔錯架,B仔既涼粉甘草味夠香,Q度都剛好!
而糖不甩就好大粒,我覺得可以細返少少仲好 不過皮猜得夠,又係好夠Q🍡,佢又落好多糖同花生🥜🥜
食完出返來7點,都唔知食唔食晚飯好 (苦思中)🙈🙈
2018-03-30
$50 (Tea)
西瓜涼粉撈
雞翼尖+糖不甩