2014-12-16 3462 views
海鮮站好耐之前食過兩次,覺得几好味又抵食,後尾執左,最近約了同事食晚飯,上openrice見到呢間海鮮站又开番,就再嚟,但要限時兩小時,可能星期五吧!我們食7点!先有一壼茶,都幾好飲,叫了好多嘢食,三款湯叫左每款2碗,龍蝦湯,燉螺頭湯,燉花膠湯,中蝦芒果沙律,蒜蓉包是跟湯送,白汁龍俐柳焗飯, 白酒煮青口, 蒜蓉豆豉蒸象拔蚌, 中蝦上湯伊麵, 蒜蓉蒸芥蘭, 蒜蓉粉絲蒸元貝. 先嚟湯, 本來我們想將蒜蓉豆豉蒸象拔蚌改埋係蒜蓉粉絲蒸, 但係仕應話已經蒸緊, 有冇咩快呀. 朋友未到, 佢地不停出菜, 我們叫仕應可否HOLD住, 慢少少, 仕應話全部蒸緊, 還說我們唔早D講, 態度不友善呀. 那些海鮮到底有冇洗, 快得太離譜, 我們全部覺得係急凍海鮮, 同埋係一早整好晒係度, 客人一落單只去蒸, 所以可以快到咁. 成枱都係嘢, 食到食唔切啊. 講番D嘢食先, 龍蝦湯唔熱, 唔夠濃味, 但都有龍蝦肉的, 都OK好味的, 花膠湯最濃, 夠熱及好足料, 好夠味, 螺頭湯都好濃呀, 都好飲的, 又多料啊. 蒜蓉麵包熱, 好味, 香脆, 中蝦芒果沙律好靚的賣相, 夠晒凍, 入面有幾隻蝦, 爽, 同埋好多生

講番D嘢食先, 龍蝦湯唔熱, 唔夠濃味, 但都有龍蝦肉的, 都OK好味的, 花膠湯最濃, 夠熱及好足料, 好夠味, 螺頭湯都好濃呀, 都好飲的, 又多料啊. 蒜蓉麵包熱, 好味, 香脆, 中蝦芒果沙律好靚的賣相, 夠晒凍, 入面有幾隻蝦, 爽, 同埋好多生果的, 個汁係芒果汁, 好食呀, 青口都好大隻, 唔夠熱, 冇咩酒味, OK, 象拔蚌都好大隻的, 但又係唔係熱辣辣的, 肉質都爽甜, 元貝好大隻, 都好爽, 好味. 中蝦伊麵, 係上湯所以味道唔係好突出及吸引, 有五隻蝦左右, 蝦都OK, 都爽的, 但整體唔太夾, 麻麻地. 白汁龍俐柳焗飯, 龍俐柳係炸的, 但又唔熱唔脆, 又好燶咁, 個飯又冇咩味, 唔好食啊. 蒜蓉蒸芥蘭只係有幾棵, 都好多蒜蓉, 但唔太入味呀, 可能芥蘭咁整唔係好夾, 都甜既

限時兩小時, 但係出菜快到咁, 根本係迫你快D食完快D走, 咁樣食飯勁辛苦囉.
花茶
蒜蓉蒸芥蘭
蒜蓉粉絲蒸扇貝
蒜蓉粉絲蒸扇貝
2014-12-05
$150 (Dinner)
螺頭湯
中蝦芒果沙律