2017-07-23 131 views
响 Times Square 買完嘢,來到登龍街揾食,當然係食日本菜吧~行過見到個鍋不斷噴煙,覺得好得意,所以就响呢家店晉餐。呢家店的環境比較細小,座位排得較密,所以大家都要坐得較親密了~原來呢度係食釜飯,款式可真不少~蟹盛老公選了這個蟹盛,淨係前菜都好豐盛,有蟹腳和天婦羅。蟹腳非常鮮味,而天婦羅炸得很香脆~主菜終於要來啦~ 一個大蟹蓋蓋住個飯,非常吸睛。打開蟹蓋,有蟹膏、蟹肉和蟹子鋪滿响個飯面,濃郁的蟹香留在口腔,帶出不同的口感層次,十分好味~三種盛釜飯而我呢個餐都唔弱架~ 前菜都有 5 碟咁多,我覺得最正係碟刺身同埋燉蛋,刺身是厚切而且味道鮮甜啖啖肉,而燉蛋鋪上魚子,跟蛋一齊食更顯香滑。而我呢個飯的配料頗多的,有海蝦、鰻魚、牡蠣、冬菇、白本菇、三葉,口感寧舍腍身可口。而飯本身都唔可以忽略,有唔少飯焦,又脆又香。
行過見到個鍋不斷噴煙,覺得好得意,所以就响呢家店晉餐。

原來呢度係食釜飯,款式可真不少~

蟹盛
老公選了這個蟹盛,淨係前菜都好豐盛,有蟹腳和天婦羅。
蟹腳非常鮮味,而天婦羅炸得很香脆~

主菜終於要來啦~ 一個大蟹蓋蓋住個飯,非常吸睛。

三種盛釜飯

2017-07-10
$305.5 (Dinner)