2008-12-15
打完波, 又口渴又攰到死, 基本上冇咩胃口, 但師傅都打算同埋食神夫婦一齊食d野先, 然後先返歸, 而今次食神嫂就介紹呢間食店!入到去店內唔算多人, 可能係下午茶時段啦, 師傅真係唔餓淨係想飲杯野, 再望下個餐牌一凍飲都要成十幾蚊, 而一個下午茶餐都係廿蚊, 喺食神嫂建議下, 師傅就揀左個小食套餐, 要左小籠包同埋凍檸茶!小籠包真係等左好耐, 因為係即叫即蒸嘅關係, 所以杯凍檸茶先到; 凍檸茶真係夠凍, 茶底唔算特別濃, 不過唔知點解師傅都覺得幾好味, 可能係口渴啦; 終於到左小籠包登場, 小籠包一客有四隻, 都算幾大隻, 師傅試左一隻, 一啖放晒成隻入個口度, 係非常之熱, 全因為裡面d湯勁熱, 小籠包個皮其實可以接受, 不過師傅始終都係覺得厚左少少, 特別係個小籠包頂, 而個餡都幾好味, 收貨!總括黎講食物質素都尚可, 環境一般, 服務都可以接受, 而價錢都幾平, 小食套餐都係十八蚊一份, 凍飲加兩蚊, 抵呀; 如果想食d特別嘅食物作為下午茶, 師傅覺得喺呢區呢間食店都係不錯嘅選擇; 如果有機會師傅下次都會再黎, 試下其他食物都好, 而呢個笑臉絕對值得一比!