2004-12-29 20 views
今日行開旺角,諗住天氣凍,食番d東南亞風味0既0野,感受下d熱力,同朋友兩個人入左去呢間餐廳。下午四點幾,一入去,無人,環境不錯。我0地order左菠蘿炒飯and兩併河(餐跟飲品,但特色飲品要加$4),跟飲要黑芝麻珍珠冰及菠蘿紅毛丹冰。菠蘿飯(可能因為係餐)唔係原個上,有d失望,但味道很好,係一個正宗的泰式菠蘿炒飯,用料十足。兩併河,要了雲吞尖和魚丸,總體味道一般。但是,雲吞尖,重胡椒味,味道不錯。珍珠冰,不太甜,ok。黑珍珠,是一種生果肉(可惜一時想不起),口感很好。菠蘿冰,沒有特別。送兩小碗黑糯米,不錯,但略甜。

菠蘿冰,沒有特別。

送兩小碗黑糯米,不錯,但略甜。