2024-02-12 609 views
大年初三好多餐廳都有開去咗又一城附近拜年,拜完年之後就喺敏華去食下午茶, 人流超多,但啲服務員態度都好好。我除咗叫咗兩set之外,仲另外點咗兩隻蛋白撻同埋兩隻雞批拎走。下午茶:蔥油雞扒撈公仔麵 $50佢雞扒雖然細細塊,但係好嫩滑,一啲都唔乾,不過蔥油份量有啲少,所以唔夠蔥油味,唔係好撈得哂d 公仔麵。特餐:沙茶牛肉公仔麵配煎蛋腸仔佢嘅沙茶醬好香,如果鍾意花生醬應該好鍾意,可惜牛肉份量唔多。另外跟咗兩條腸仔唔係廚師腸,係果d德國腸,感覺性價比幾高。而兩隻煎蛋的蛋黃係橙黃色,切開嘅時候流心的,好香蛋味。蛋白撻 $21/2pcs雞批 $21/2pcs蛋白撻&雞批味道都ok, 酥皮好香,不過蛋白撻有啲甜,奶味好重,似食奶撻多個蛋白撻。而雞批就好唔錯,餡料好滿,皮好薄,整體嚟講真心幾唔錯。不過新春期間要加一,平時下午茶就冇加一,所以平時嚟食會抵啲。
大年初三好多餐廳都有開

下午茶:蔥油雞扒撈公仔麵 $50