2015-06-07
第一次入荃灣,見肚餓同朋友隨機簡左呢間食下下午茶!下午茶時間人流不多,一入即有位唔洗等,環境亦幾新幾乾淨舒服。而服務員雖然大部分係後生仔女,但態度都幾好!我地主要想食下小食,所以就叫左幾款加飲品,價錢亦都幾合理!兩個人叫左4款小食加兩杯飲品~炸蕃薯條,望落面頭以為是椒鹽既粉,點知食落甜甜地,都幾驚喜幾好味!一兜仔,兩個人食已經好夠,好抵食!仲有呢到既炸雞翼,味道同出面既有些少分別,我會比較中意呢到既多啲~好回味😋😋 另一驚喜係亞姨餃子,共三款唔同料,我地簡左韭菜!望落普通,但一咬落去,裡頭既湯汁流晒出黎😍,一啲都唔乾!最後一款係水魚蛋及燒賣~ 以為係街邊篤既魚蛋燒賣,估唔到上面多左啲料,幾特別,仲有個特別醬汁可以點~味道亦唔會失望!除左小食,我亦叫左杯抹茶紅豆~ 兩者夾就眾所週知架啦,我比較喜歡佢味道唔會太甜,最面有層泡沫,淡淡既奶味,好合我口味!😋😋😋朋友叫既鮮雜果話梅紅茶好足料!好岩夏天飲,大大一杯,夠晒有多~呢間鋪仲有自家既麵食,下次會特登黎試埋佢😁而且好似6點後仲有甜品供應😍😍望落好吸引,可惜時機唔岩,唯有下次再試!