2015-05-29 1235 views
牆上貼左不少關於食品的推廣,例如齋滷味拼盤、自家製飲品等等。我覺得對握廣好有幫助,至少我叫左4樣poster列出黎的野。First,齋滷味拼盤有酸齋、咖哩齋、齋燒鵝同一粒唔知點稱呼的齋。好多人話齋滷味其實好唔健康,因為用了太多油。太好了,呢碟野一啲都唔油呀!個碟上面完全冇油的痕跡。入口味道唔會太嗆,依然清晰食到麵筋香。每舊齋的texture 都唔一樣:齋燒鵝夠曬脆、果一粒唔知點稱呼的齋煙煙unun,好似真係食緊唔同的肉。只賣30蚊,值得一試!作為下午茶,不算太多的選擇,只有兩款麵食可供選擇。第一款是冬陰公米線,第二款是擔擔麵,我兩樣都有叫。札肉(素)冬陰公米線,十個like!蔬菜之足夠同新鮮程度都係top quality。味道似足真冬陰公之餘,少少的辣味非常吸引,可以吸引到人客食多啲啲。蔬菜方面包括大量芽菜,大量木耳同大量椰菜。唔洗擔心冇肉唔飽,我咁大食都夠食呀。之後係擔擔麵。花生味香濃惟冇配菜,有啲太單調。自家製洛神花茶,13蚊杯實在太貴只有150ml左右。勝在arm鐘意健康的朋友,因為一啲糖都冇加。在我而言真係淡過頭,建議收得呢個價可以俾多少少客人。例如加蜂蜜、大杯返少少一樣ok。
齋滷味拼盤

札肉冬陰公米線
擔擔麵
之後係擔擔麵。花生味香濃惟冇配菜,有啲太單調。
洛神花茶
齋滷味拼盤