2018-05-02 271 views
又被男友人帶黎睇戲,本身係食ikea,但多人到嘔,都係上返黎食food court。我地揀左呢間食烏冬,原來下午茶仲未截,拿拿聲叫左先。我叫左壽喜燒湯魚烏冬,個湯好甜,份量同午餐一樣,啲魚我以為係魚蛋,原來係魚柳,不過麻麻地好食,而烏冬都幾彈牙,唔冧,跟餐有熱檸水,好特別佢係用黑糖,落完之後成杯野會變左檸茶咁樣,味道唔錯。由於男友人好肚餓,佢叫左好多野食,仲嫌下午茶少直接叫左午餐,貴好多囉。佢叫左牛肉壽喜燒湯烏冬,試左跟餐嘅沖繩蒸餃子,入面嘅肉好粉,一般般。佢仲加左流心蛋豬柳,試左半舊覺得還可以,係炸得幾香,但入面都係粉粉地咁,佢覺得好好味仲叫多份。食完哂佢仲未飽,再加沖繩辣豆醬餃子,新鮮煎出黎好脆!
我地揀左呢間食烏冬,原來下午茶仲未截,拿拿聲叫左先。
壽喜燒湯魚烏冬

沖繩蒸餃子配牛肉壽喜燒湯烏冬

流心蛋豬柳

食完哂佢仲未飽,再加沖繩辣豆醬餃子,新鮮煎出黎好脆!
沖繩辣豆醬餃孑
$100 (Tea)
壽喜燒湯魚烏冬
沖繩蒸餃子配牛肉壽喜燒湯烏冬