2016-09-03 276 views
聲明:我無接受此店鋪任何免費款待,優惠或免費試吃,本文純粹自己俾錢去吃的吃後感。(宜家要寫聲明先出得文😒唔系就會‘有機會觸犯商品說明條例’…………開始好驚吃野都犯法)下午肚餓,路過呢間新開又主打吃雞。見下午茶唔系貴又得一個人所以入去試下。文昌雞套餐$53,跟餐有一杯椰汁菠蘿冰(味道)。主菜有骨文昌雞一碟,份量都幾多,夠肥。肉質一半唔算鞋(我呢碟已經係雞髀位)最後膩得制吃唔嗮。一碟小吃沙姜豬手3件,吃落好似啱啱係雪櫃攞出嚟再淋汁(因為好夠凍),肉完全唔入味,個汁得小小蔥味,醬油味,說好的沙姜呢……一碗雞油飯,最好吃呢個,雖然油左小小,不過夠香,吃嗮。呢個就係甜品,紫薯西米露。甜品係同套餐一齊上,連羹都無,要問侍應攞。最後吃已經開始出水。味道不太甜,但無紫薯味,得腐竹味一句講嗮淡而無味。下午茶無加一,份量夠,味道一般,杯野飲開頭幾好(罐頭椰汁),飲飲下混合左罐頭菠蘿汁,味道極怪,剩3份2飲唔落。

下午茶文昌雞套餐
文昌雞套餐$53,跟餐有一杯椰汁菠蘿冰(味道
)。

……

一碗雞油飯,最好吃呢個,雖然油左小小,不過夠香,吃嗮。
呢個就係甜品,紫薯西米露
一句講嗮淡而無味。

下午茶無加一,份量夠,味道一般
2016-07-18
$53 (Tea)
  • 雞油飯