2017-05-25
今日黎SimpleLife食下午茶餐平時午餐既漢堡都要八十幾,下午茶只需$45我地兩個人點左四份餐想一次過試多幾款 原來都吾係好大份 所以輕鬆解決哥達芝士雞肉漢堡 $45這是小型漢堡,配香辣薯條,份量都係少,作為下午茶份量岩岩好可惜雞肉漢堡乾爭爭 完全無juicy既感覺漢堡包皮塗上少許牛油去烘,鬆脆但食落感覺偏乾仲點左兩個添,味道一般咋香辣薯條沾上炸粉去炸,酥脆香口味道不錯,說好的香辣係零辣度意式軟包配巴馬火腿,哥達芝士 $45同我想像中好大出入 意式軟包係厚切方包一塊上鋪上番茄兩片,一塊生芝士(凍的無焗過),加幾片巴馬火腿芝士大塊又厚 好彩我接受到食生芝士,而且呢隻芝士味道適中,吾會勁咸 淡淡芝士奶香 我都仲接受到 不過試過一次就夠了!農夫包配磨菇,菠菜,哥達芝士 $45農夫包又係多士底,不過呢款係五穀雜糧麵包 上面有菠菜磨菇 半溶芝士係正既!超拉絲奶味香醇 味道還可以下午茶時段為星期一至五 3-5:30pm (公眾假期除外)配上一杯熱檸檬紅茶,作為輕食份量係吾錯
平時午餐既漢堡都要八十幾,下午茶只需$45
這是小型漢堡,配香辣薯條,份量都係少,作為下午茶份量岩岩好
漢堡包皮塗上少許牛油去烘,鬆脆但食落感覺偏乾
仲點左兩個添,味道一般咋
香辣薯條沾上炸粉去炸,酥脆香口味道不錯,說好的香辣係零辣度
超拉絲奶味香醇 味道還可以
下午茶時段為星期一至五 3-5:30pm (公眾假期除外)
配上一杯熱檸檬紅茶,作為輕食份量係吾錯
Other Info. :
服務態度比起剛開業時好了一點,希望繼續進步:)