2022-12-23
今日放半日,想同朋友relax下,去咗將軍澳沿海嗰邊嘅餐廳。佢有戶外及室內座位,戶外感受到陽光氣息,室內就有酒吧風味!我哋揀咗坐高枱位置。▶️SALMON TARTARE$168三文魚他他配牛油果呢一個最佳配搭。三文魚切成一粒粒,牛油果份量亦都多,底下仲有火箭菜。以為呢個配烤麵包係有幾塊,原來只係一塊喺面做裝飾,哈哈!▶️CALAMARI FRITTI $178炸魷魚🦑好香脆,炸粉漿唔會厚,薄薄香脆,魷魚又幾鮮味。有辣醬同甜酸醬,我鍾意甜酸醬解油膩感,可以越食越多。▶️HALF & HALF PIZZA $198鍾意呢款可以自選兩款口味,我哋揀咗辣肉腸及巴馬爾火腿。pizza 底係薄底,配料有好多芝士。辣肉腸硬脆唔會太辣,巴馬爾火腿夠大塊,Pizza大大個,兩個人成份量足夠!
今日放半日,想同朋友relax下,去咗將軍澳沿海嗰邊嘅餐廳。 佢有戶外及室內座位,戶外感受到陽光氣息,室內就有酒吧風味!
我哋揀咗坐高枱位置。
▶️SALMON TARTARE$168
▶️CALAMARI FRITTI $178