2009-12-08
我地成班fd約係銅鑼灣夜晚搞gathering,無意中就睇中左呢間餐廳度食,所以就事先book定位。第一個俾我既感覺係雖然呢度唔係話好有情調既浪漫feel,但正正間餐廳係咁,就好適合我地唔係專程拍拖,約埋三五知己傾談…品嚐下私房菜,順便一提果度既裝潢俾我既感覺好舒服一致,白色為主而且有d氛圍。而食物質素方面,整體我地都覺得幾滿意,個個都satisfied~可能係抵食既緣故同埋合乎一般私房菜既水準la~哈哈!值得一讚既係“鵝肝醬芝士卷”真係推介之選,表面有d香草卷包住入面既芝士鵝肝,原本以為鵝肝既味道會俾芝士蓋過,食唔出d咩鵝肝醬味,點知冇點蓋過仲配合到(我估廚師應該係用左一種淡味既芝士)。其次係果道“薄荷梅子番茄”好有新鮮感,我都係第一次嚐呢道菜~~感覺清新開胃之餘係估唔到薄荷葉可以加上蕃茄作菜,同埋道“泰式皮蛋刺身”同樣有幾分創意同知道食客需要有道開胃既菜~唔錯唔錯!有深刻印象係佢地既“周打大蜆湯”都幾惹味^^ mouthwatering~~不妨叫湯時order呢個湯牙。間餐廳既招牌菜色一流,都唔怪得我d朋友都話再想黎食多次,嚐埋其他未試過既不同地道風味既私房菜^^ so good~