2024-05-19 797 views
呢間係朗豪坊頂樓 Texas Burger 嘅分支,雖然主打 burger,但今次由於有朋友叫咗牛扒,咁我哋於是就叫 pasta 同 risotto 啦。先嚟個餐湯,係忌廉波椒湯,原先店員介紹嘅時候都擔心椒味太濃頂唔順,不過飲落又幾好飲喎,好 creamy,完全飲唔出椒味。餐飽細細粒,少少香草味,唔錯。主菜方面,最有印象係慢煮紅酒燉牛面肉菠菜意大利飯,除咗 risotto 軟硬度啱我口味外,醬汁味道亦夠濃,好啱重口味嘅我,面頭啲菇菇更烤得好脆好好食。朋友最鍾意 8 安士紐西蘭草飼肉眼牛扒配烤蔬菜焗薯角,我都覺得唔錯,百零蚊大大塊牛扒,性價比算高。由於叫咗七成熟,講真就唔會好 juicy,不過都算嫰滑有牛味,就係略嫌上面嘅蒜片多咗啲啲,食嘅時候要撥開,否則會影響牛味。side dish 都好食,唯獨法邊豆好生,食咗半條就放棄。煙三文蘆筍青醬意大利麵就同想像中有啲落差,因為平時食開嘅青醬 pasta,會比較多青醬同橄欖油,但呢個就非常 creamy,似忌廉汁多啲,青醬味好弱,雖然有啲失望,但其實味道都算唔錯。下次嚟,一定要試埋佢哋嘅 burger。

下次嚟,一定要試埋佢哋嘅 burger。