2015-07-16
朋友聚會,一班食得嘅女人仔想食大份夾抵食的美國野,見這間新開就試試。地點就腳,旺角火車站5樓,北京樓隔離,門口就有洗手間 仲有BB房,方便有帶BB去既靚太。7:30pm去,個場都幾吉,任揀位,有BB同行,我們揀了最入,貪有sofa嘛。有清水供應,年青店員為主,禮貌ok,環境幾舒服的,人少可以座窗邊,叫有少少風景望下。食物就.....檸檬茶~正常,大杯上,無限refill墨西哥炭燒粟米~原支上,Diy 自己cut, 都幾好玩,影相位,哈哈,我們cut完,店員哥哥就好快拎走左支粟米芯,友人去過廁所回來嘆氣,原來佢想"損"下個芯的,唯有下次。粟米味道不過不失,牛油味濃,有半粒青檸俾我們自己g, 粟米都幾難整得難食黑松露薯條~好香!好味!個醬都好食,大家讚不絕口。肉醬意粉(唔記得佢個真名)~賣相和味道都極普通,靚太們都說太似平時她們的住家意粉了,每人食左一啖仔就棄置一旁,陰功。巨型香草黑豚捲餅~第二個影相位,賣相幾得。但食入口,靚太們怨聲載道,肉乾,燶到苦,瓜和生菜都係苦,餅皮也不夠新鮮,龜裂狀態。Mac &Cheese 三文治~適逢mac&cheese day, 就應下節叫份mac &che
食物就.....
好香!好味!個醬都好食,大家讚不絕口。
適逢mac&cheese day, 就應下節叫份mac &cheese, 店員並不知道今日是m&c day 14/7, 只說很多客人點這菜,會很好味.....
因上面再款主菜都麻麻地,就信佢啦。
結果,不好食呀,通粉很茶餐廳feel, 芝士又太"希" ,厚多士額凍,一眾靚太完全不感興趣,還說伴茄汁似V8, 而且也太酸......我食得酸,倒覺得茄汁味很好,只是好像唔適合這樣點黎食,唔太夾囉
最後....薯條最大反應,就order多兩set薯條
又出事,薯條係麥記size ,而小魚真是太小,和薯條size一樣,也沒有魚味,
薯條上撈左幾惹味的味粉,但靚太們說太咸,而且味道很似麥當當shakeshake粉,仲係一次落左3包既feel
我幾鐘意這餐廳的黑松露薯條,希望下次俾機會再試餐牌上的其他選擇。