2023-10-18
🐷 #為食小豬港式篇 | #為食小豬在佐敦.之前途經呢一間餐廳,出面睇落佢嘅燒味非常吸引,所以今日特登去食😝.另外,我好想讚呢間餐廳,餐廳內部非常光猛同整潔💡除咗食燒味之外,仲會有港式茶餐廳嘅水吧同食物!今日我就先試佢嘅燒味,但係我見到其他食客叫佢嘅菠蘿包,同埋炒粉麵飯多啲好吸引,下次一定要試‼️😍.#乳豬拼燒鵝 配檬粉 & #燒鵝拼燒肉 配白飯睇個餐廳名就知要試佢嘅燒鵝,的確係皮薄,同埋有啲鵝油既香味😋但係我覺得佢幾乳豬係更加好食!原因係因為佢嘅外皮燒到非常之香脆,肥瘦比例適中,而且充滿住鹹香既肉味!正呀🤤另外,佢嘅燒肉都唔錯嘅,鍾意食燒肉嘅朋友都可以一試😝同埋,我想講佢檬粉既湯底一啲都唔Hea,湯底似係一啲高湯嘅湯底,唔係平時嗰啲無味湯,所以我覺得食落好舒服同好味😙.📌 溫馨提示:埋單嗰陣時老闆同我傾咗幾句計,佢大力推薦大家除咗食佢嘅燒味之外,可以食下啲茶記嘢,大家都可以多多捧場🥳
#乳豬拼燒鵝 配檬粉 & #燒鵝拼燒肉 配白飯
另外,佢嘅燒肉都唔錯嘅,鍾意食燒肉嘅朋友都可以一試😝