2024-04-07 397 views
百爵冰室今次要介紹荃灣一間冰室叫「百爵冰室」,冰室喺近年香港越開越多,近似茶餐廳,但裝修格局高級好多,燈光光猛,座位又舒服!呢間冰室喺荃灣嚟講比較偏遠,但勝在門口無一級,入到去由原本身體熱辣辣即是身體溫度降低哂,冷氣開得足夠,燈光好光猛,牆身有好多霓虹燈比人打卡,我入得嚟就食佢哋嘅下午茶餐先!1.雞扒脆脆包+扭紋薯條$39+紅豆冰$6(7/10)呢個雞扒脆脆包個雞扒有少少乾,雞肉肉質唔嫩滑,外皮唔夠脆,脆脆包似法國麵包,1d都唔脆,仲好鬼乾同硬,脆脆包入面除咗有雞扒,仲有蕃茄肉同生菜!扭紋薯條:薯條幼身,外型係扭紋,淋咗少少!紅豆冰:跟下午茶餐只係加$6,味道正常,紅豆煮得夠淋,$6嚟講真係好抵飲,原價單叫一杯要$28!2.脆炸雞髀+水耕菜沙律+熱鴛鴦(茶走)$39(8/10)呢隻脆炸雞髀雖然好大隻,但炸得唔夠脆,雞髀肉肉質比較硬,有少少似翻炸,普通咗少少!水耕菜沙律:正常!熱鴛鴦(茶走):奶茶同咖啡沖出嚟嘅比例好好,煉奶唔算過多,跟下午茶餐免費送一杯,原價單叫鴛鴦一杯要$18!2人總共價錢$84個人口味總評分:7.5/10地址:荃灣沙咀道1號環貿廣場地下A號舖Please follo
百爵冰室

1.雞扒脆脆包+扭紋薯條$39+紅豆冰$6(7/10)
扭紋薯條:薯條幼身,外型係扭紋,淋咗少少!

2.脆炸雞髀+水耕菜沙律+熱鴛鴦(茶走)$39(8/10)
水耕菜沙律:正常!

2人總共價錢$84

個人口味總評分:7.5/10

地址:荃灣沙咀道1號環貿廣場地下A號舖

#百爵冰室 #冰室 #茶餐廳 #荃灣 #香港美食 #荃灣美食 #荃灣好去處 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 紅豆冰