2021-06-17
吃永年不用再轉車換線到元朗了,尖沙咀都有分店。座位不多,同元朗店一樣先點餐比錢再搵位,前門入後門離開。好好彩點完餐就有位。叫咗3餸車仔麵,唔知幾時開始酸齋成為了車仔麵都算出色嘅一味餸, 酸酸甜甜的確醒胃。讚一讚先。雞翼2隻,唔好彩地一隻雞翼超細隻,營養不良咁樣,感覺唔抵,雞翼味道偏咸,除了咸亦沒有味道了。呢樣餸就麻麻地勒。牛腩係淋口,唔洗好用力咬,份量車仔麵嚟講算多嘅,味道尚可,牛腩可以合格。湯底最需要改善,只有甜味,沒有元朗店濃郁及香嘅味道,怪怪地,感覺就似食緊一碗甜粉咁。我揀米線底,大食嘅朋友仔真係要有啲心理準備唔夠食,或者叫多啲其他嘢食喇。最欣賞就係凍檸茶,得呢樣算正常啲。而環境方面,枱凳排得都算密麻麻,好容易同其他食客撞背脊。總括而言,想食永年還是轉車換線到元朗吃吧。呢個價錢味道,喺呢區嚟講,我會揀第間食。
最欣賞就係凍檸茶,得呢樣算正常啲。
而環境方面,枱凳排得都算密麻麻,好容易同其他食客撞背脊。