2022-12-04 26 views
上環摩羅街除左賣vintage chinese pieces 外,仲有唔少美食架!平時刺身同壽司Omakase 就食得多,我都係第一次食串燒廚師發辦☺️$680 有八樣串燒,唔需要驚唔夠飽,因為仲有沙律、煮物、雞湯烏冬同埋甜品🌝 仟穆主打本地黃油雞,你諗得出既雞部位佢差不多都有。煮物係肥大鮮甜既花甲,再黎主打串燒八串,分別係白鱔、燒雞胸軟骨、雞心、牛舌、雞肉棒、黃油雞、焦糖車厘茄同好香牛油味既秋葵。白鱔同燒雞胸軟骨一試難忘,白鱔燒得皮脆肉厚身鮮味;燒雞胸軟骨燒得剛好,有不同既口感。雞湯烏冬亦係值得一提,佢既雞湯十分鮮甜,有濃郁既骨膠原,平時唔飲晒麵湯底既我都一口氣飲晒👍🏻 最後甜品有日式蕨餅,入口即溶,唔會太甜。

上環摩羅街除左賣vintage chinese pieces 外,仲有唔少美食架!平時刺身壽司Omakase 就食得多,我都係第一次食串燒廚師發辦☺️

$700 (Dinner)