2020-09-18
一向中意喺大尾督成日搵飯食嘅我哋。成日覺得大美督有一啲新穎好有heart嘅餐廳🥰驚喜發現新開左一間裝修日式,感覺好chill 的日本磯燒餐廳原本我同老公好想坐喺戶外,但因為今日真係超級大雨,冇辦法之下我哋選擇室內。一嚟就嗌左個刺身拼盤😋刺身新鮮美味,尤其是海膽,好多時都怕食到苦味。呢間餐廳嘅海膽鮮甜👍🏼之後就試咗佢嘅串燒,當中我同老公最鍾意佢嘅雞泡魚串燒! 如果配合飲酒既真一流😣可惜我哋揸車嚟😆唔方便飲酒😆其實雞泡魚含有豐富膠原蛋白,可以強身健體,美容養顏。多食無妨!我哋仲食咗安格斯牛粒串,一啖一口超方便❤️啖啖肉。牛肉非常之嫩滑👍🏼串燒汁配合得非常之好! 另外蒲燒鰻魚$88 都非常之推介。鰻魚肉夠厚夠滑🤣鰻魚的肉質緊致而彈牙,但係唔會硬☝️總之呢個鰻魚可以媲美日本食嗰啲👍🏻另外仲食咗海膽海鮮炒飯,餐廳好大方,份量多而且海鮮亦都好多👍🏼😋最後我想講嘅除咗喺呢間餐廳嘅食物,呢度嘅職員同埋老闆都非常之Nice !喜歡同顧客溝通👍🏼了解同埋清楚顧客嘅需要❤️希望人造沙灘快啲開,我哋就可以去完沙灘玩又食呢一間😘
我哋仲食咗安格斯牛粒串,一啖一口
超方便❤️啖啖肉。牛肉非常之嫩滑👍🏼串燒汁配合得非常之好!
希望人造沙灘快啲開,我哋就可以去完沙灘玩又食呢一間😘